Betiltott műanyag reklámtáskák

Sikeresek voltak a környezetvédők Franciországban. Idén 2016 júliusától tilos az egyszer használatos műanyag zacskók, műanyag reklámtáskák forgalmazása a francia kereskedelemben a környezetvédők megelégedésére.

 

A francia környezetvédők évek óta következetesen az újrahasznosítható zacskókért és a komposztálható csomagolásokért szállnak síkra és most komoly sikert könyvelhetnek el ezen a területen. A közel egy évtizede tartó vita után a tavaly nyáron megszavazott környezetvédelmi törvénynek eredetileg már az év elején kellett volna életbe lépnie, de az erről szóló rendelet csak tavasszal jelent meg a hivatalos közlönyben. A francia boltosok, azonban előre meneküéltek, a gyakorlatban már az év eleje óta nem használnak műanyag zacskókat a francia boltokban, a kereskedelem különböző szegmenseiben. Az új szigorú jogszabály minden kereskedelmi szektorra vonatkozik, az élelmiszerkereskedelemtől, a pékektől és hentesektől kezdve a kisebb boltokon és szupermarketeken át a benzinkutakig, a gyógyszertárakig és a piacokig.

Idén Franciaországban egy új időszámítás kezdődik, nemcsak a marketing célú reklámtáskák használata tilos, de a boltok polcairól,, a pékségek pékárú fakkjaiból elvehető élelmiszerárukat is tilos lesz nejlonba csomagolni. Csak bio eredetű és házilag komposztálható (növényi anyagokat, például cellulóz, kukorica- vagy burgonyakeményítőt, algát tartalmazó) zacskókat lehet majd használni a zöldségek, gyümölcsök, húsáruk vagy halak csomagolásához is.

műanyag hulladék

A környezetvédelmi minisztérium és a környezetvédelmi lobbisták szerint az intézkedés célja a zacskók előállításához és használatához köthető jelentős környezetvédelmi hatások csökkentése. A biológiailag nem lebomló zacskók több száz év alatt tűnnek csak el. Az óceánokban található hulladék 75 százaléka műanyag doboz, flakon, zacskó, és a tengeri állatok, a teknősök nagy veszélynek vannak ezáltal kitéve, mert összekeverve a meduzákkal lenyelik ezeket a hulladékokat. 

Az intézkedés előtt a felmérések szerint évente 5 milliárd műanyag zacskót használtak a francia boltok pénztárainál, és további 12 milliárdot más célokból, ami nemcsak darabra, de tömegre nézve is hatalmas mennyiség. A becslések szerint az éves 17 milliárd műanyag zacskó és táska minimum fele hulladékként végezte, hosszű távú környezeti terhelést jelntve a környezetre.

A műanyag zacskók és táskák kiváltásának egyik lehetséges ésszerű alternatívája a papírtáska, a papírzacskók alkalmazása, amely minden szempontból környezetbarát, könnyen lebomlik, könnyen hasznosítható. A papírtásak környezetvédelmi szempontú értékelését linkükre » Környezetbarát papírtáskák kattintva találja.Papírtáska

Környezetbarát csomagolás

műanyag reklámtáskák

papírtáska

Leggyakoribb papírtáska típusok

szalagfüles papírtáska

A szalagfüles papírtáska egy kedvező árfekvésű, könnyen nyomtatható, kedvelt táskamegoldás a kereskedelem területén.

 sodrottfüles papírtáska

Egy jó teherbírású, tartós megoldás a sodrottfüles papírtáska. Nagyon erős táskafül és széles mérteválaszték jellemzi.

zsinórfüles papírtáska

A zsinórfüles papírtáskák a táskák választékának talán a legexkluzívabb, képviselői: magas minőség, teherbírás és elegáns megjelenés.

© 2015. Papírtáska Online · Papírtáska készítés · Minden jog fenntartva!