Milyen papírtáskát válasszak?

Amennyiben egy vállalkozás, egy üzlet a papírtáska használata mellett dönt, úgy már csak a részletek tisztázása van hátra: milyen típusú, alapanyagú, színű, milyen teherbírású, milyen méretű, milyen mennyiségű papírtáskára is van szükség?

 

Emellett persze el kell azt is dönteni, hogy szükség van-e egyedi grafikai megjelenésre, céglogó, termékfotó stb. megjelenítésére a papírtáska valamelyik, vagy mindegyik felületén. Mivel a papírtáskák egyben marketing eszközök is, így fontos, hogy hangsúlyt helyezzünk a profi megjelenésre, a jól látható, szépen nyomott és érthető üzenetre is.

A csomagolási és marketing célnak megfelelő papírtáska kiválasztását a lenti paraméterek mentén érdemes elkezdeni, egyesével megvizsgálva a lehetőségeket és az igényeket.

milyen papírtáskát használjunk?

A papírtáska mérete

Az első talán a legfontosabb szempont a kiválasztás folyamatában a papírtáska mérete, hiszen ez határozza meg, hogy mi helyezhető el egyáltalán a táskában. Értelemszerűen egy cipőbolt esetében nagyobb táskákra lesz szükség, mint ha egy ékszerboltban alkalmaznánk a papírtáskát a megvásárolt ékszerek vásárlóknak történő elegáns átadására. Egészen kicsi papírtáskák is gyárthatóak természetesen, de a 14 x 21 x 8 cm-es általában a járatos kis méretek a papírtáskagyártóknál, míg a nagy táskák úgy a 54 x 49 x 15 cm méret körül érhetőek el.

a papírtáska tulajdonságai

A papírtáska teherbírása

A méret után következő szintén fontos szempont a papírtáska teherbírása, amely függ a táska anyagától, és a táskafül kialakításától. A legerősebb papírtáskák akár 10 - 12 kg befogadására is alkalmasak, a kisebbek értelemszerűen csak 1-2 kg tömegű termék súlyát képesek gyors tönkremenetel nélkül elviselni. Általános szabály, hogy a szalagfüles táskák kevésbé terhelhetőek alapvetően a vékonyabb alapanyag és az egyszerű papírfül alacsonyabb teherbírása miatt.

A papírtáska típusa, a papírtáska fajtája

Hogy milyen megjelenésű, felépítésű papírtáskát választ valaki, az alapvetően ízlés kérdése, de általánosságban elmondható, hogy vannak elegánsabb és hétköznapibb papírtáskák.
A papírtáskák családjának talán a legegyszerűbb és legkedvezőbb árfekvésű tagjai a szalagfüles papírtáskák, amelyek részben a fenti tulajdonságaiknak és kedvező áruknak köszönhetően is a legkedveltebbek a vásárlók és a kereskedelmi egységeket üzemeltető papírtáska kibocsátók körében.
A sodrottfüles papírtáska a reklám és csomagoláscélú papírtáskák választékának egy picit összetettebb, általában erősebb, nagyobb teherbírású, divatos, a sodrottfülnek köszönhetően kényelmes fogást biztosító tagja.
A zsinórfüles papírtáska a reklám és csomagoláscélú papírtáskák választékának talán a legexkluzívabb, a legelegánsabb képviselője, a zsinórfül kényelmes, biztos fogást biztosít bármilyen időjárási körülmények között.
Tapasztalatból elmondható, hogy egy céges ajándékozáshoz a zsinórfüles táskát választják a legtöbben. Ha egy márkás ruha üzletről van szó,  ahol fontos az elegancia és a minőség, vagy egy olyan üzletről  ahol nehéz termékek kerülnek a táskába, ott inkább a sodrottfüles táskát választják. Egy normál ruhaüzlet, iparcikk kereskedő, ételkiszállításos cég, vagy olyan cég, ahol nagy számban adnak el bizonyos termékeket többnyire szalagfüles papírtáskát választanak. 

Papírtáska és marketingA papírtáska színe

Bizonyos esetekben fontos lehet, hogy a papírtáska teljes felülete, a felhasznált papír anyagában színezett legyen, de semmi gond, számos méretben és kialakításban elérhetőek színes papírtáskák is a hazai piacon. Az alapszínek a fehér és a barna és a legtöbb papírtáska ezekből készül, de bizonyos darabszámok felett már akár teljesen egyedi 4 szín nyomott papírtáska is gyártható gazdaságos költségszint mellett.

A papírtáska vízállósága

A papír egyik alapvető tulajdonsága, hogy víz hatására gyorsan tönkremehet, így ha nagyobb vízállóságú papírtáskára van szükség az speciális impregnált, vagy fóliázott papírt feltételez. Nagy általánosságban azonban elmondható, hogy a vállakozások, a kereskedelem területén nagyon ritkán van szükség ilyen speciális papírtáskára.

A papírtáska egyedi cégre szabott megjelenése

Mivel a papírtáska ma már közismert marketing eszköz is, így elmondhatjuk, hogy majd minden papírtáska könnyedén "nyomtatható", egyedi grafikával, logóval könnyedén ellátható. Itt a nyomtatás elvárt minősége a kérdés csupán, hiszen más minőségben és más megkötésekkel lehetséges egy nyomtatott papírtáskát előállítani szitázással, mint például ofset, vagy flexo nyomtatással. Szitázásnál például csak vektoros logó jöhet számításba és  csak direkt színek, abból is maximum 2 szín, a flexo eljárás esetén viszont akár 4 szín nyomás is kérhető, egyedi igény esetén pedig megoldhatóak a "non plus ultrák" is, dombornyomás, formalakkkozás, stb.

Amennyiben papírtáska megrendelésben gondolkozik, kérje kollégáink segítségét, vagy használja az oldal megrendelő modulját, ahol ki tudja választani a megfelelő típust, méretet és meg tudja adni a kívánt grafikát is.

További információra van szüksége a papírtáska nyomatással kapcsolatosan?
Kérjen ajánlatot, vagy keresse kollégáinkat!

papírtáska választás

papírtáska

papírtáska kiválasztása

papírtáska tulajdonságai

Leggyakoribb papírtáska típusok

szalagfüles papírtáska

A szalagfüles papírtáska egy kedvező árfekvésű, könnyen nyomtatható, kedvelt táskamegoldás a kereskedelem területén.

 sodrottfüles papírtáska

Egy jó teherbírású, tartós megoldás a sodrottfüles papírtáska. Nagyon erős táskafül és széles mérteválaszték jellemzi.

zsinórfüles papírtáska

A zsinórfüles papírtáskák a táskák választékának talán a legexkluzívabb, képviselői: magas minőség, teherbírás és elegáns megjelenés.

© 2015. Papírtáska Online · Papírtáska készítés · Minden jog fenntartva!