Papírtáska és a környezetvédelem

Az utóbbi években a környezettudatosság, a környezetvédelem egyre fontosabb szempont lett a vásárlók körében is, tudatosan keresik a környezetbarát megoldásokat, a környezetbarát csomagolást és itt a papírtáska komoly előnnyel bír.

 

Környezetbarát papírtáska

A papírtáska mint csomagolás, de mint reklámhordózó is többszörösen is környezetbarát megoldás, lévén a papírtáska alapvetően újrahasznosítható. Begyűjtést követően a használt papírtáskák más papírtermékek alapanyagaként hasznosíthatóak, ezáltal megkímélve a papír alapvető alapanyagát biztosító cellulózforrásokat az erdőket.

A papírtáska mint hulladék egyáltalán nem veszélyes a környezetre. A természetbe kikerülő papírtáska könnyedén és számottevő természeti kár, környezeti hatás okozása nélkül elbomlik. A papírtáska alapanyaga, a cellulóz a természetben egyik leggyakrabban előforduló molekula, tehát nem idegen a bioszféra számára, könnyen elbontják a cellulózra specializált baktériumok. A papírtáska talán egyetlen veszélyesebbnek tekinthető összetevője a festék, de a mai modern környezetbarát festékek alkalmazása esetén ezen hatás is minimálisnak tekinthető.

A papírtáska általában már önmagában is újrahasznosított. A papírtáskák kínálatában található táska megoldások újrahasznosított papírból készünek, így a papírtáskát alkalmazó vállalkozások nagyban hozzá tudnak járulni a környezetvédelem érdekeihez, szemben mondjuk a műanyag táskák felhasználóival.

Csomagolás vagy reklámpapír a papírtáska?

Nos a fenti fogalmak tisztázása azért alapvetően fontos, mert a papírtáska, mint nyomdai termék termékdíjköteles és a termékdíj mértéke függ a papírtáska kategória besorolásától is. A reklámpapírnak minősülő termékek esetében a termékdíj mértéke többszöröse a csomagolóanyag termékdíjának.

A nyers, nem nyomtatott papírtáska esetében a besorolás nem ütközik nehézségbe, a papírtáska ebben az esetben egyértelműen csomagolásnak számít.

A céges logóval, marketing üzenetekkel ellátott papírtáska, mivel felhasználási módját tekintve elsődlegesen csomagolásként alkalmazandó, így ebben az esetben is csomagolásként tekinthetünk a termékre, a papírrtáskákra tömeg alapon keletkezik a környezetvédelmi termékdíj fizetési kötelezettség.

A papírtáska online weboldalon forgalmazott papírtáskák esetében a környezetvédelmi termékdíj a papírtáska előállítójánál minden esetben megfizetésre került, így vevőinknek ilyen irányú kötelezettsége nem a vásárlást követően nem keletkezik.

További információra van szüksége a papírtáskák használatával kapcsolatosan?
Kérjen ajánlatot, vagy keresse kollégáinkat!

környezetbarát papírtáska

termékdíj

csomagolás

Leggyakoribb papírtáska típusok

szalagfüles papírtáska

A szalagfüles papírtáska egy kedvező árfekvésű, könnyen nyomtatható, kedvelt táskamegoldás a kereskedelem területén.

 sodrottfüles papírtáska

Egy jó teherbírású, tartós megoldás a sodrottfüles papírtáska. Nagyon erős táskafül és széles mérteválaszték jellemzi.

zsinórfüles papírtáska

A zsinórfüles papírtáskák a táskák választékának talán a legexkluzívabb, képviselői: magas minőség, teherbírás és elegáns megjelenés.

© 2015. Papírtáska Online · Papírtáska készítés · Minden jog fenntartva!