Nyomtatott papírtáska

Talán magától értetődik, hogy egy grafikával, logóval, üzenetekkel ellátott papírtáska, mint marketingeszköz lényegesen hatékonyabb mint a szimplán fehér, barna, vagy akár egyszínű papírtáska. A jól elhelyezett és igényesen kidolgozott üzenet a táskán informál, segít és hatásos reklámot biztosít a vállalkozásnak.

 

Papírtáska nyomtatásDe milyen lehetőségek állnak rendelkezésre
egy papírtáska nyomtatására?

Az hogy egy papírtáskára mit, miképp és milyen költséggel tudunk nyomtatni az számos tényező függvénye. Az alkalmazandó grafikától, a grafika elhelyezésétől, színeítől és a példányszámoktól is függ, hogy mely módszerrel tudjuk gazdaságosan  grafikával ellátni a kiválasztott papírtáska felületét.

A papírtáska alapanyaga, a papír színe

A mennyiségben és kedvező költségszinten rendelkezésre álló papírtáskák esetén a táska papírja általában fehér, vagy barna, egyes papírtáskák esetén léteznek bordó, kék, vagy zöld verziók is. Egyedi igények esetén természetesen legyárthatók anyagukban színezett egyéb színű papírtáskák is, ezek egyedi megrendelésnek minősülnek.
A fehér és a barna papírtáskák nyomtatása általában problémamentes, hiszen ebben az esetben a világos alapon jól látszódnak a kívánt grafikai elemek, még ha esetleg világos színű nyomat is a cél.
A sodrott füles táskák esetében léteznek színes variációk is: jellemzően, kék bordó zöld, fekete. Ezek nyomtathatósága már függ a grafikától és a táska színétől.

Melyik oldalára érdemes nyomtatni a papírtáskának?

Ha a költségeket nézzük, akkor az egy oldalon a frontoldalon nyomtatott papírtáska készíthető a legkedvezőbb költséggel. A legtöbb esetben - ha utólagos nyomtatásról van szó - a papírtáska front és hát felülete kerül nyomtatásra, a táskaoldalakra nem kerül grafika, vagy információ. Nem is volna nagyon értelme, hiszen ez a két felület nincs előtérben, nincs "reklámértéke".

Mekkora felülete nyomtatható utólagosan egy papírtáskának?

A papírtáska frontoldala(de vehetnénk bármely más oldalt alapul) tekintetében nem mindig nyomtatható a teljes felület, általában kell valamilyen margóval számolni. Az hogy milyen margóval nyomtatható az adott papírtáska, az az alkalmazandó nyomtatási technológia függvénye, más margót igényel a szitázás és más margót az ofset nyomtatás technológiája. De ez a margó az esetek 99%-ban nem probléma, hiszen egy logó amúgy is a táska közepén mutat szépen, nem pedig a papírtáska legszélén.

Milyen papírtáska nyomtatási eljárások jöhetnek szóba?

papírtáska nyomtatás

 Matricával feliratozott papírtáska

Ezen "grafikai" megoldás esetén a papírtáska egy, vagy mindkét felületére egy matt, a táska alapanyagával szinte egyező, akár 4 színben elkészített matrica kerül. A matricázás kis példányszámoknál nagyon költséghatékony és gyors eljárás, minden táskatípusnál alkalmazható, olcsó, jó minőségű reklámfelületet hoz létre.
A matricázás esetén a teljes felület nem használrató, a papírtáska feliratozandó felületének szélén kisebb-nagyobb margóval kell számolni.

papírtáska nyomtatás Szitázással nyomtatott papírtáska

A szitanyomtatásban a nyomóforma hordozója egy szövet, vagy más néven szita, amelyet feszesen a szitakeretre rögzítenek. A forma nyomatmentes részeit a szitán a sablon fedi, míg a grafika nyomatát hordozó részek nyitottak. A szitázás alkalmas sokszínű nyomtatásra, ideális kiegészítője a többi nyomdai technikának. Az offset és más nyomdai technikáktól a festék vastagságában tér el.  Jól használható bármilyen festék, (Pl.: metál, arany, ezüst, fényvisszaverő, világító), szinte bármilyen nyomathordozóra.
A papírtástáskák szitázása többnyire kisebb példányszámoknál, 1-2 színes logóknál költséghatékony. 

papírtáska nyomtatás Flexonyomtatással nyomtatott papírtáska

A flexonyomtatás a rotációs magasnyomtatás egyik fajtája, mely hasonló minőségre képes mint az offset nyomtatás. Magyarországon elsősorban a csomagolástechnika területén alkalmazzák.
A flexotechnológia kedvező tulajdonsága, hogy ezzel az eljárással a papírtáska teljes felülete egyedi grafikával, akár 4 színben nyomtatható. A flexonyomtatás adja a legnagyobb szabadságot a papírtáska grafikai kialakítását illeteően, de hátránya, hogy ez a papírtáska nyomtatás eljárás azonban csak nagyobb példányszám, 5000 db felett jöhet szóba.

 Ofset nyomtatással kialakítandó papírtáskák

papírtáska nyomtatás

Zsinórfüles papírtáskák esetén lehetőség van offset eljárással, műnyomó alapanyagból akár 4 szín nyomattal ellátott táskát készíteni. 
Ebben az esetben  egy 150-170 vagy 200 g/m² fehér műnyomó papírra nyomtatják a grafikát. A táska és a nyomat tartósságának, megőrzése érdekében a felületet fényes vagy matt fóliával kell ellátni. 
A Kraft anyagból készült  zsinórfüles táska alapanyaga 170 g/m² fehér Eurosilk elasto kraft papír, mely matt hatású.

Melyik papírtáska nyomtatás módszert válasszuk?

Ezzel Önnek nem kell vesződnie. Ha megadja a kívánt papírtáska paramétereit(táska méret, példányszám, alapszín), és az elképzelt grafikai kialakítást, kollégáink meghatározzák a feladathoz legalkalmasabb és legjobb ár/érték arányú nyomtatási eljárást.

Próbálja ki ajánlatkérő modulunkat,
vagy hívja kollégáinkat elérhetőségükön!

© 2015. Papírtáska Online · Papírtáska készítés · Minden jog fenntartva!